Sutalause turar 2017

Sutalause Turar

Fra Kvinnherad til Spania 2017

  Ingen ledige plasser for øyeblikket. Dersom noen trekker seg  kan det bli ledig. Ta gjerne kontakt for å stå på venteliste.

Sydentur med trim,sol,vennskap,trygghet,hyggekvelder  

 

Ballesol ,Spania ,09.09.-23.09. 2017 Ferietur med mening!

fotoCostaBlanca02Ggaleria_foto37fotoCostaBlanca60G2011-07-08 001                                                                                                                                                                                      

           

                    

Drømmer du om sol og varme. Nå har du sjansen. Vi drar til Ballesol som er et senior resort senter. Vi har leiligheter og enkeltrom til disposisjon. Ballesol har også en sykehjemsavdeling. Dette gir oss en unik trygghet ved at en har leger og sykepleiere tilgjengelig  dersom  sykdom skulle oppstå!

Flott turområde                 2012-09-24 021                                                 

 

Litt om Ballesol:

 • Leger og sykepleiere på senteret som kan tilkalles ved behov.
 • Stort anlegg med leiligheter og hotellrom. En del av senteret er også sykehjem.
 • Ligger 150 meter fra stranden i Cala Finestrat
 • Takterrasse med solsenger og basseng med solsenger
 • Alle rom tilrettelagt for funksjonshemmede
 • Alle får utlevert trygghetsalarm.
 • Som regel er det skandinavisktalende personal på stedet.
 • Leiligheter er  utstyrt med minikjøkken, soverom, stue, balkong og bad.
 • Fine enmannsrom på hotellet med utsikt mot stranden  eller mot hagen(ettermiddagssol),mikrobølgeovn på alle rom
 • Aircondition
 • Flott turterreng for alle
 • Wifi på fellesområder. (ikke alltid det virker!)
 • Flotte fellesarealer der vi stort sett er alene!
 • Tv med en masse spanske kanaler !

Program

Jeg har følgende forslag til dagsprogram(dette kan bli endret for jeg har ikke oversikt over alle faktorer enda):

Etter  frokost ca.10.00. blir det :

 • Trening  med fysioterapeut i grupper. Dere får tilbud om flere ulike gruppert. Felles øvelser  med Sveinung Eskeland, ca.25 min.Ulike turgrupper. Fysioterapeut Inger Norland som er spesialist i psykomotorisk fysioterapi gir tilbud om  psykomotorisk gruppe. Ta gjerne kontakt med henne dersom du lurer på hva det går ut på.
 • Fysioterapibehandling i institutt er i utgangspunktet kuttet ut i år. Dersom noen har stort behov for det, skal jeg ordne med behandling hos norsk fysioterapeut. En må da reise med taxi for egen regning.

 

Hver kveld vil det være minst en reiseleder som går ut å spiser ca. 19.00. Blir vi mange  deler vi  oss opp i flere grupper. Her det meningen at alle som vil kan være med. Dette er selvsagt frivillig. Du kan gjerne spise med andre hvilken tid du selv ønsker å spise. Tanken er at en skal være trygg på å slippe å  spise alene! Maten på restaurantene er stort sett god, men kan variere både på smak og service. De fleste finner sin favoritt restaurant mens de er der. Vær obs å at kjøttet er godt stekt(spesielt kyllingen).  Normalt sett går det greit å spise det meste.  De fleste middagene koster fra  8 euro til 15 euro.(kinaresturanten fra 5 euro!) De nærmeste restaurantene ligger ca. 150-200 meter fra Ballesol.

054

Enkle middager kan lages i leilighetene også. Det er to små plater med en liten kasserolle og en liten stekepanne. Det er lite kjøkkenutstyr til å lage mat med. Er det behov kan vi kjøpe inn litt utstyr.

Etter middag ca. kl. 21.30 vil det være mange kvelder der vi samles ute på fellesplassen og har ulike aktiviteter. Det kan være bingo,quiz,allsang,enkelt spansk kurs, lokal historie. Dette er selvsagt  også frivillig. Her er det fint at folk bidrar og kommer med ulike forslag til aktiviteter.

3 kvelder blir det arrangert middag av Ballesol.I 2016 hadde vi felles buffe første(enkel) og siste dag.En av dagene har vi  en felles grillkveld. Flere av kvelden hadde vi live musikk. Disse middagene er frivillige. Grillkveld og bufe siste kveld må betales til Ballesol.

To dager i uken(tirsdag og lørdag) er det stort marked i gaten utenfor hotellet. Her kan du få kjøpt det meste.

2012-09-15 005

Hver søndag kan de som vil dra på gudstjeneste i Sjømannskirken på Solgården. En tar da taxi.

Vi pleier også å gi et tilbud enkelte kvelder om turer til nabobyene Altea og Benidorm evt andre plasser.. Disse turene er ikke organiserte, men vi har felles avreise med taxi. En avtaler med hverandre, når en drar tilbake.

Vi arrangerer en felles tur til Gualdelest(en landsby i fjellet som er en av Spanias største turistattraksjoner)  med stopp på en populær kinarestaurant..

Vi kommer også til å gi et tilbud om en lengre fjelltur . Felles avreise med taxi.

Alle får mange tilbud om mye ,men en velger selv hva en vil være på.

Gualdelest

                                                                             

Hvem kan være med?

 • De aller fleste som er  voksne.
 • Du må kunne greie deg selv fysisk sett og mentalt. Fysisk bør du som et minimum kunne gå minst 100 m med krykker. Trenger du hjelp til mye i hverdagen må du ha noen med som hjelper deg. Mentalt må du kunne ta imot beskjeder og hele tiden vite hvor du er. Greier du ikke det, bør du ha noen med deg. Husk at en reise til utlandet kan også være krevende med mye nytt å forholde seg til. Dersom en har en hjelper med, må denne personen også betale vanlig pris.
 • En har mulighet til å leie elektrisk rullestol/kjøretøy

Vi reiser som en gruppe.  I en gruppe er vi avhengig av hverandre for at det skal bli en trivelig tur. Det å ha en positiv innstilling har mye å si for en vellykket tur! De 5 andre turene vi har hatt, har alle vært svært positive. Det har vært nøkkelen til at folk har gitt gode tilbakemeldinger på turene.

Selv om vi reiser som gruppe vil du mesteparten av tiden ha en individuell frihet til å gjøre hva du vil.

Er du i tvil om du kan være med så er det bare å ta kontakt.

Frokosten er en helt grei bufe med det meste en normal god frokost pleier å ha.

De er begrenset med antall plasser. De som melder seg på først ,har også førsteretten til å velge hvilken type rom en vil ligge på. Turen fylles opp etter hvert som en melder seg på. Du er registrert som endelig påmeldt ,når du har betalt depositumet på kr. 2500-

Fysioterapeut S. Eskeland er hovedreiseleder under hele oppholdet. Fysioterapeut Inger Norland vil også være reiseleder  under oppholdet. Sannsynligvis kommer det en reiseleder til som blir med oss.

Resort3

 

Vi satser på at dette skal være en trygg og enkel måte for deg å reise på tur på, i fra du reiser hjemmefra til du er tilbake. Helse, trygghet, sol, fellesskap og gode opplevelser ønsker vi skal være sentralt på turen.Kort og godt håper vi på det skal være en sutalaus tur! Uforventet ting kan skje ,men vi har har et godt apparat rundt oss som hjelper oss når ting evt skjer.

Påmelding helst  innen 01.03.2017.Gjerne så fort som mulig. Begrenset antall plasser. Første mann til mølla…

NB! Vil du være med bør du være rask med å melde deg på! Det er allerede mange som har sagt de vil være med!

                

                                                   Altea    Ferie syden++08 100

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon.Tlf. 90620430  Gå gjerne inn på

www.fysioeskeland.no her vil jeg  oppdatere etter hvert.

Hyggekvelder!

 

Priser for turen:

  1. Enmannsrom hotell for en person kr. 13400 mot hagen uten frokost,kr. 14400,- med frokost

 

 • Ennmannsrom med utsikt mot stranden  13900 uten frokost . kr.14900    med frokost

 

 

 1. Hotellrom(to rom) for 2 personer    kr. 14900 per person(utsikt),14.400 (mot skog eller hage)    
 2. Leilighet 2.personer    1. soverom      kr. 14400 per person (utsikt mot skogen,noen ser sjøen) inkl. frokost.   kr,13400 uten frokost. Ekstra seng ca.1100kr(550)

Jeg anbefaler folk å ha frokost. De aller fleste har hatt frokost på de andre turene. Dette er også en viktig felles arena, der vi får og kan gi informasjon. Ved frokosten gir vi også informasjon videre til Ballesol.

 Vi reiser med SAS. som i utgangspunktet har svært gunstige tider for oss i år å dra på. Avreise kl.15.30. fra Bergen og kl.11.00 fra Alicante..Midt i blinken for oss. Alle andre flyreiser jeg har sett på,går ut over nattesøvnen en av veiene.

Prisen kan forandres dersom euroen forandrer seg mye. Dersom den stiger mye kan det bli litt dyrere. Turen kan også bli billigere dersom euroen synker mye. Da betaler jeg i tilfelle fellesmiddager evt betale dere tilbake.

Jeg anbefaler de som er to(par) å ha leilighet. De som ikke pleier å sove i sammen ,anbefaler jeg enerom på hotell(Det er kort vei mellom rommene  for å besøke hverandre.). En velger selvsagt selv hva en vil!

Alle prisene er per person!

Prisen inkludere buss(Tide) fra Rosendal til Flesland ,tur-retur..  Fly fra Bergen til Allicante,tur- retur.. Buss  fra Allicante til Ballesol tur-retur..  Overnatting i 14 dager med frokost,evt uten. Hotellrommene har normalt daglig rengjøring. Leilighetene har normalt rengjøring 5-6ganger .  Prisen inkludere reiseleder Sveinung Eskeland og  Inger Norland .Inkludert er også felles trim,turer og ulike arrangement.

Jeg må betale depositum  til  flyselskapet  og hotellet. Jeg må derfor ta inn et depositum på kr. 2500. per. stk.Faktura blir sendt ut i februar/mars.  Resten av summen (minus 2500 kr.)må betales innen ca.35 dager før avreise. Dvs rundt 06.08.2016

Ballesol har en del ekstra tjenester som de tar betaling for. Du kan leie safe, bestille klesvask ,ekstra seng i stuen(ca 10 euro per natt).

Reisen hjem er blir med SAS sitt direktefly  fra Allicante til Bergen som går ca.11.00  fra Allicante. Vi lander ca. 14.40. Turbuss fra Bergen til Kvinnherad. Vi er hjemme ca kl. 19.00

 

Evaluering fra andre  turer!

Vi har hatt fem turer før. Først en prøvetur i 2011 med 14 stk og så 34 stk. i 2012. 39 stk i 2013 , 41 stk i 2014 og 38 i 2016. Hoved responsen er at folk er veldig fornøyde med totalopplevelsen av hele turen.. Reisen  oppleves  “sutalaust” med at alt er ordnet med reisen og overnatting. Folk opplever det trygt.En får hjelp dersom noe skulle skje.En får hjelp med innsjekking  og andre ting. Ballesol som er vårt overnattingssted,  er det mest pluss og noen minus med. Pluss: fine rom,mange gode fellesplasser, stille plass, flott beliggenhet i forhold til strand og turmuligheter ,leger-sykepleiere , flere skandinavisk talende personell og hyggelig personell.  Minus: Noen ganger har det vært noen mangler når vi har kommet ,men det meste har blitt ordnet ganske fort.

Generelt kan en si at veldig mye bra med Ballesol, men det er ikke et typisk hotell.Noen løsninger er det noen minus med med det aller meste er det pluss med.Det har kommet seg for hvert år vi er der. Sist vi var der fungerte det meste. Hjertet til direktøren og de som arbeider der, er at de virkelig ønsker at vi  alle skal ha det trygt og godt hos de .De setter stor pris på oss fra Kvinnherad som gruppe.

En får også positive tilbakemeldinger på at en har lokale reiseledere som er med på hele reisen.

AVBESTILLING

Avbestillinggebyr etter en har betalt inn depositum er på .kr.2500.  Dette gjelder frem til 05.08.Dette er litt høyere enn hos store reiseselskap. Dette er for  at det fører ofte med seg mye ekstra utgifter og ekstra arbeid med å ordne avbestillinger. Som et lite lokalt reiseselskap , kan det være vanskelig å få noen nye til å reise etter å ha bestilt fly og hotellrom.

Ved avbestilling fra og med den 06.08  eller ved utelatt fremmøte gis det ingen refusjon dersom en ikke får inn en annen som kan reise. Kommer det med en annen blir gebyret 2500. Disse reglene er laget i samråd med reiseforsikring selskap. Grunnen er at jeg må betale flybillettene ,hotell og buss uansett .Dette er betalt eller avtalt  på forhånd til avtalte priser. Da er det ikke rett at reiseselskapet(jeg) taper på at folk ikke reiser. De som har legeerklæring får igjen beløpet på reiseforsikringen. Dette har forsikringsselskap(sparebanken1) bekreftet  til meg. Nb! Alle må ha reiseforsikring med engang dere har meldt dere på.  Jeg anbefaler helårsforsikring. Reiseforsikringen brukes også  dersom en blir syk på forhånd. En må da ha legeerklæring.

 

Påmelding Ballesol  2017

Jeg ønsker å melde meg på  helsereise til Ballesol 10.09.2016-24.09.2016 og er kjent med alle opplysninger  om turen vedrørende pris og innhold

Husk å skrive alle navn du har på passet.

Skriv tydelig!

Navn :

Adresse:

Tlf.Mobil.

Evt e-post.

Romtype . (sett ring rundt ,dersom flere ønsker –merk med 1 og 2.

singel hotell  vendt mot stranden kr. 14900 .     singel  hotell mot hagen.kr.14400 ,

dobbel hotell14900 mot strand (få rom)                 mot hage kr.14400 få rom

leilighet 1.soverom dobbel kr 14400.

evt Leilighet 2 rom(få rom evt).

Ekstra seng i stua. ( 1000kr. ekstra)

Andre opplysninger om rom  eller andre ønsker vedrørende Ballesol:(viktig at jeg får dette skriftlig!)

 

Ønsker å leie rullestol/scooter              setebredde:        setedybde:                Høyde på deg:

Trenger rullestol på flyplassen:                                                       ( Greier du å gå 200 – 300m  er det normalt ikke nødvendig.)

 

Påmelding til Ingers gruppe(max 10 stk):

Spesielle behov/opplysninge: Matallergier ,spesielle sykdommer vi må vite om:

Leveres/sendes til Sveinung Eskeland, Skeishagen 67,5470 Rosendal. Tlf 90620430 evt. e-post:sveinung.eskeland@gmail.com

NB! Viktig at alle sender/levere denne lappen  ferdig utfylt  til meg!