Sutalause turar 2017

Sutalause Turar

Fra Kvinnherad til Spania 2017

  Ingen ledige plasser for øyeblikket. Dersom noen trekker seg  kan det bli ledig. Ta gjerne kontakt for å stå på venteliste.

Sydentur med trim,sol,vennskap,trygghet,hyggekvelder  

 

Ballesol ,Spania ,09.09.-23.09. 2017 Ferietur med mening!

fotoCostaBlanca02Ggaleria_foto37fotoCostaBlanca60G2011-07-08 001                                                                                                                                                                                      

           

                    

Drømmer du om sol og varme. Nå har du sjansen. Vi drar til Ballesol som er et senior resort senter. Vi har leiligheter og enkeltrom til disposisjon. Ballesol har også en sykehjemsavdeling. Dette gir oss en unik trygghet ved at en har leger og sykepleiere tilgjengelig  dersom  sykdom skulle oppstå!

Flott turområde                 2012-09-24 021                                                 

 

Litt om Ballesol:

 • Leger og sykepleiere på senteret som kan tilkalles ved behov.
 • Stort anlegg med leiligheter og hotellrom. En del av senteret er også sykehjem.
 • Ligger 150 meter fra stranden i Cala Finestrat
 • Takterrasse med solsenger og basseng med solsenger
 • Alle rom tilrettelagt for funksjonshemmede
 • Alle får utlevert trygghetsalarm.
 • Som regel er det skandinavisktalende personal på stedet.
 • Leiligheter er  utstyrt med minikjøkken, soverom, stue, balkong og bad.
 • Fine enmannsrom på hotellet med utsikt mot stranden  eller mot hagen(ettermiddagssol),mikrobølgeovn på alle rom
 • Aircondition
 • Flott turterreng for alle
 • Wifi på fellesområder. (ikke alltid det virker!)
 • Flotte fellesarealer der vi stort sett er alene!
 • Tv med en masse spanske kanaler !

Program

Jeg har følgende forslag til dagsprogram(dette kan bli endret for jeg har ikke oversikt over alle faktorer enda):

Etter  frokost ca.10.00. blir det :

 • Trening  med fysioterapeut i grupper. Dere får tilbud om flere ulike gruppert. Felles øvelser  med Sveinung Eskeland, ca.25 min.Ulike turgrupper. Fysioterapeut Inger Norland som er spesialist i psykomotorisk fysioterapi gir tilbud om  psykomotorisk gruppe. Ta gjerne kontakt med henne dersom du lurer på hva det går ut på.
 • Fysioterapibehandling i institutt er i utgangspunktet kuttet ut i år. Dersom noen har stort behov for det, skal jeg ordne med behandling hos norsk fysioterapeut. En må da reise med taxi for egen regning.

 

Hver kveld vil det være minst en reiseleder som går ut å spiser ca. 19.00. Blir vi mange  deler vi  oss opp i flere grupper. Her det meningen at alle som vil kan være med. Dette er selvsagt frivillig. Du kan gjerne spise med andre hvilken tid du selv ønsker å spise. Tanken er at en skal være trygg på å slippe å  spise alene! Maten på restaurantene er stort sett god, men kan variere både på smak og service. De fleste finner sin favoritt restaurant mens de er der. Vær obs å at kjøttet er godt stekt(spesielt kyllingen).  Normalt sett går det greit å spise det meste.  De fleste middagene koster fra  8 euro til 15 euro.(kinaresturanten fra 5 euro!) De nærmeste restaurantene ligger ca. 150-200 meter fra Ballesol.

054

Enkle middager kan lages i leilighetene også. Det er to små plater med en liten kasserolle og en liten stekepanne. Det er lite kjøkkenutstyr til å lage mat med. Er det behov kan vi kjøpe inn litt utstyr.

Etter middag ca. kl. 21.30 vil det være mange kvelder der vi samles ute på fellesplassen og har ulike aktiviteter. Det kan være bingo,quiz,allsang,enkelt spansk kurs, lokal historie. Dette er selvsagt  også frivillig. Her er det fint at folk bidrar og kommer med ulike forslag til aktiviteter.

3 kvelder blir det arrangert middag av Ballesol.I 2016 hadde vi felles buffe første(enkel) og siste dag.En av dagene har vi  en felles grillkveld. Flere av kvelden hadde vi live musikk. Disse middagene er frivillige. Grillkveld og bufe siste kveld må betales til Ballesol.

To dager i uken(tirsdag og lørdag) er det stort marked i gaten utenfor hotellet. Her kan du få kjøpt det meste.

2012-09-15 005

Hver søndag kan de som vil dra på gudstjeneste i Sjømannskirken på Solgården. En tar da taxi.

Vi pleier også å gi et tilbud enkelte kvelder om turer til nabobyene Altea og Benidorm evt andre plasser.. Disse turene er ikke organiserte, men vi har felles avreise med taxi. En avtaler med hverandre, når en drar tilbake.

Vi arrangerer en felles tur til Gualdelest(en landsby i fjellet som er en av Spanias største turistattraksjoner)  med stopp på en populær kinarestaurant..

Vi kommer også til å gi et tilbud om en lengre fjelltur . Felles avreise med taxi.

Alle får mange tilbud om mye ,men en velger selv hva en vil være på.

Gualdelest

                                                                             

Hvem kan være med?

 • De aller fleste som er  voksne.
 • Du må kunne greie deg selv fysisk sett og mentalt. Fysisk bør du som et minimum kunne gå minst 100 m med krykker. Trenger du hjelp til mye i hverdagen må du ha noen med som hjelper deg. Mentalt må du kunne ta imot beskjeder og hele tiden vite hvor du er. Greier du ikke det, bør du ha noen med deg. Husk at en reise til utlandet kan også være krevende med mye nytt å forholde seg til. Dersom en har en hjelper med, må denne personen også betale vanlig pris.
 • En har mulighet til å leie elektrisk rullestol/kjøretøy

Vi reiser som en gruppe.  I en gruppe er vi avhengig av hverandre for at det skal bli en trivelig tur. Det å ha en positiv innstilling har mye å si for en vellykket tur! De 5 andre turene vi har hatt, har alle vært svært positive. Det har vært nøkkelen til at folk har gitt gode tilbakemeldinger på turene.

Selv om vi reiser som gruppe vil du mesteparten av tiden ha en individuell frihet til å gjøre hva du vil.

Er du i tvil om du kan være med så er det bare å ta kontakt.

Frokosten er en helt grei bufe med det meste en normal god frokost pleier å ha.

De er begrenset med antall plasser. De som melder seg på først ,har også førsteretten til å velge hvilken type rom en vil ligge på. Turen fylles opp etter hvert som en melder seg på. Du er registrert som endelig påmeldt ,når du har betalt depositumet på kr. 2500-

Fysioterapeut S. Eskeland er hovedreiseleder under hele oppholdet. Fysioterapeut Inger Norland vil også være reiseleder  under oppholdet. Sannsynligvis kommer det en reiseleder til som blir med oss.

Resort3

 

Vi satser på at dette skal være en trygg og enkel måte for deg å reise på tur på, i fra du reiser hjemmefra til du er tilbake. Helse, trygghet, sol, fellesskap og gode opplevelser ønsker vi skal være sentralt på turen.Kort og godt håper vi på det skal være en sutalaus tur! Uforventet ting kan skje ,men vi har har et godt apparat rundt oss som hjelper oss når ting evt skjer.

Påmelding helst  innen 01.03.2017.Gjerne så fort som mulig. Begrenset antall plasser. Første mann til mølla…

NB! Vil du være med bør du være rask med å melde deg på! Det er allerede mange som har sagt de vil være med!

                

                                                   Altea    Ferie syden++08 100

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon.Tlf. 90620430  Gå gjerne inn på

www.fysioeskeland.no her vil jeg  oppdatere etter hvert.

Hyggekvelder!

 

Priser for turen:

  1. Enmannsrom hotell for en person kr. 13400 mot hagen uten frokost,kr. 14400,- med frokost

 

 • Ennmannsrom med utsikt mot stranden  13900 uten frokost . kr.14900    med frokost

 

 

 1. Hotellrom(to rom) for 2 personer    kr. 14900 per person(utsikt),14.400 (mot skog eller hage)    
 2. Leilighet 2.personer    1. soverom      kr. 14400 per person (utsikt mot skogen,noen ser sjøen) inkl. frokost.   kr,13400 uten frokost. Ekstra seng ca.1100kr(550)

Jeg anbefaler folk å ha frokost. De aller fleste har hatt frokost på de andre turene. Dette er også en viktig felles arena, der vi får og kan gi informasjon. Ved frokosten gir vi også informasjon videre til Ballesol.

 Vi reiser med SAS. som i utgangspunktet har svært gunstige tider for oss i år å dra på. Avreise kl.15.30. fra Bergen og kl.11.00 fra Alicante..Midt i blinken for oss. Alle andre flyreiser jeg har sett på,går ut over nattesøvnen en av veiene.

Prisen kan forandres dersom euroen forandrer seg mye. Dersom den stiger mye kan det bli litt dyrere. Turen kan også bli billigere dersom euroen synker mye. Da betaler jeg i tilfelle fellesmiddager evt betale dere tilbake.

Jeg anbefaler de som er to(par) å ha leilighet. De som ikke pleier å sove i sammen ,anbefaler jeg enerom på hotell(Det er kort vei mellom rommene  for å besøke hverandre.). En velger selvsagt selv hva en vil!

Alle prisene er per person!

Prisen inkludere buss(Tide) fra Rosendal til Flesland ,tur-retur..  Fly fra Bergen til Allicante,tur- retur.. Buss  fra Allicante til Ballesol tur-retur..  Overnatting i 14 dager med frokost,evt uten. Hotellrommene har normalt daglig rengjøring. Leilighetene har normalt rengjøring 5-6ganger .  Prisen inkludere reiseleder Sveinung Eskeland og  Inger Norland .Inkludert er også felles trim,turer og ulike arrangement.

Jeg må betale depositum  til  flyselskapet  og hotellet. Jeg må derfor ta inn et depositum på kr. 2500. per. stk.Faktura blir sendt ut i februar/mars.  Resten av summen (minus 2500 kr.)må betales innen ca.35 dager før avreise. Dvs rundt 06.08.2016

Ballesol har en del ekstra tjenester som de tar betaling for. Du kan leie safe, bestille klesvask ,ekstra seng i stuen(ca 10 euro per natt).

Reisen hjem er blir med SAS sitt direktefly  fra Allicante til Bergen som går ca.11.00  fra Allicante. Vi lander ca. 14.40. Turbuss fra Bergen til Kvinnherad. Vi er hjemme ca kl. 19.00

 

Evaluering fra andre  turer!

Vi har hatt fem turer før. Først en prøvetur i 2011 med 14 stk og så 34 stk. i 2012. 39 stk i 2013 , 41 stk i 2014 og 38 i 2016. Hoved responsen er at folk er veldig fornøyde med totalopplevelsen av hele turen.. Reisen  oppleves  “sutalaust” med at alt er ordnet med reisen og overnatting. Folk opplever det trygt.En får hjelp dersom noe skulle skje.En får hjelp med innsjekking  og andre ting. Ballesol som er vårt overnattingssted,  er det mest pluss og noen minus med. Pluss: fine rom,mange gode fellesplasser, stille plass, flott beliggenhet i forhold til strand og turmuligheter ,leger-sykepleiere , flere skandinavisk talende personell og hyggelig personell.  Minus: Noen ganger har det vært noen mangler når vi har kommet ,men det meste har blitt ordnet ganske fort.

Generelt kan en si at veldig mye bra med Ballesol, men det er ikke et typisk hotell.Noen løsninger er det noen minus med med det aller meste er det pluss med.Det har kommet seg for hvert år vi er der. Sist vi var der fungerte det meste. Hjertet til direktøren og de som arbeider der, er at de virkelig ønsker at vi  alle skal ha det trygt og godt hos de .De setter stor pris på oss fra Kvinnherad som gruppe.

En får også positive tilbakemeldinger på at en har lokale reiseledere som er med på hele reisen.

AVBESTILLING

Avbestillinggebyr etter en har betalt inn depositum er på .kr.2500.  Dette gjelder frem til 05.08.Dette er litt høyere enn hos store reiseselskap. Dette er for  at det fører ofte med seg mye ekstra utgifter og ekstra arbeid med å ordne avbestillinger. Som et lite lokalt reiseselskap , kan det være vanskelig å få noen nye til å reise etter å ha bestilt fly og hotellrom.

Ved avbestilling fra og med den 06.08  eller ved utelatt fremmøte gis det ingen refusjon dersom en ikke får inn en annen som kan reise. Kommer det med en annen blir gebyret 2500. Disse reglene er laget i samråd med reiseforsikring selskap. Grunnen er at jeg må betale flybillettene ,hotell og buss uansett .Dette er betalt eller avtalt  på forhånd til avtalte priser. Da er det ikke rett at reiseselskapet(jeg) taper på at folk ikke reiser. De som har legeerklæring får igjen beløpet på reiseforsikringen. Dette har forsikringsselskap(sparebanken1) bekreftet  til meg. Nb! Alle må ha reiseforsikring med engang dere har meldt dere på.  Jeg anbefaler helårsforsikring. Reiseforsikringen brukes også  dersom en blir syk på forhånd. En må da ha legeerklæring.

 

Påmelding Ballesol  2017

Jeg ønsker å melde meg på  helsereise til Ballesol 10.09.2016-24.09.2016 og er kjent med alle opplysninger  om turen vedrørende pris og innhold

Husk å skrive alle navn du har på passet.

Skriv tydelig!

Navn :

Adresse:

Tlf.Mobil.

Evt e-post.

Romtype . (sett ring rundt ,dersom flere ønsker –merk med 1 og 2.

singel hotell  vendt mot stranden kr. 14900 .     singel  hotell mot hagen.kr.14400 ,

dobbel hotell14900 mot strand (få rom)                 mot hage kr.14400 få rom

leilighet 1.soverom dobbel kr 14400.

evt Leilighet 2 rom(få rom evt).

Ekstra seng i stua. ( 1000kr. ekstra)

Andre opplysninger om rom  eller andre ønsker vedrørende Ballesol:(viktig at jeg får dette skriftlig!)

 

Ønsker å leie rullestol/scooter              setebredde:        setedybde:                Høyde på deg:

Trenger rullestol på flyplassen:                                                       ( Greier du å gå 200 – 300m  er det normalt ikke nødvendig.)

 

Påmelding til Ingers gruppe(max 10 stk):

Spesielle behov/opplysninge: Matallergier ,spesielle sykdommer vi må vite om:

Leveres/sendes til Sveinung Eskeland, Skeishagen 67,5470 Rosendal. Tlf 90620430 evt. e-post:sveinung.eskeland@gmail.com

NB! Viktig at alle sender/levere denne lappen  ferdig utfylt  til meg!

 

Sutalause Turar 2016

Sydentur med masse god helse!

Ballesol ,Spania ,10,09-24.09 2016

Ingen ledige plasser  28.03.2016.

40 har meldt seg på!

Ingen ledige plasser  akkurat nå. Blir det flere   som melder på, lager vi venteliste.Det kan fort bli til at noen må trekke seg pga sykdom. Det pleier som regel og ordne seg med at alle som vil kan  bli med. Jeg kan eventuelt bestille noen ekstra flybilletter. For øyeblikket ligger dessverre prisene på ekstrabestilling på fly over 2200 kr. mer enn prisene på de 40 jeg har bestilt.

Ferietur med mening!                                                                                                                                                                                       

                                                                                                    2012-09-26 017

           2012-09-26 016         

Drømmer du om sol og varme. Nå har du sjansen. Vi drar til Ballesol som er et senior resort senter. Vi har leiligheter og enkeltrom til disposisjon. Ballesol har også en sykehjemsavdeling. Dette gir oss en unik trygghet ved at en har leger og sykepleiere tilgjengelig  dersom  sykdom skulle oppstå!

Flott turområde                                                                  

 

2012-09-24 018

Litt om Ballesol:

 • Leger og sykepleiere på senteret som kan tilkalles ved behov.
 • Stort anlegg med leiligheter og rom. En del av senteret er også sykehjem.
 • Ligger 150 meter fra stranden i Cala Finestrat
 • Takterrasse med solsenger og basseng med solsenger
 • Alle rom tilrettelagt for funksjonshemmede
 • Skandinavisktalende personal på stedet.
 • Leiligheter er utstyrt med minikjøkken, soverom, stue, balkong og bad.
 • Fine enmannsrom med utsikt mot stranden eller mot hagen(ettermiddagssol)
 • Aircondition
 • Flott turterreng for alle
 • Wifi på fellesområder.
 • Tv med en masse spanske kanaler og forhåpentligvis en eller to norske. Sist virket tv2 nyhetskanalen på en del av rommene!
 • fotoCostaBlanca02G

galeria_foto37

 

 

Program

Jeg har følgende forslag til dagsprogram(dette kan bli endret for jeg har ikke oversikt over alle faktorer enda):

Etter  frokost ca.09.30. blir det :

2012-09-24 002

 • Trening med fysioterapeut i grupper. Dere får tilbud om flere ulike grupper .  kondisjon(turgåing), felles øvelser først med Sveinung Eskeland. Fysioterapeut Inger Norland som er spesialist i psykomotorisk fysioterapi gir tilbud om  en gruppe som gjør pilates øvelser, går tur  og  meditere over ulike ting som påvirker vår kropp og sinn.
 • Det kan bli flere tilbud om grupper, men akkurat nå er ikke alt avklart!
 • I år er det litt usikkert hvordan det blir,men noe blir det!Fysiakos og Ballesol er ikke enige om leie og drift.  Inger og jeg + evt en av Ballesol sine spanske fysioterapeut kan steppe inn og ta såpass mye at vi håper du iallefall ikke får mindre fysioterapi  enn det du har hjemme.
 • Alle som vi ha fysioterapi(inkludert grupper) trenger fysioterapirekvisisjon og penger til å betale hele fysioterapiregningen. Dette gjelder også alle gruppebehandlinger. Det kan bli tilbud om styrketreningsgruppe,bassenggruppe(inne) og kondisjonsgruppe. En rekvisisjon til hver fysioterapeut.  Vi trenger  tilbakemelding på  hvem som ønsker(må ha!) individuell

Pengene som dere har lagt ut skal normalt tilbakebetales til dere, når dere søker NAV etter turen. De som har fullrefusjon i Norge eller egenandelskort 2 ,(fysioterapi) skal i teorien få hele summen tilbakebetalt. Dere andre får den delen som trygdekontoret betaler tilbakebetalt.(Jeg garanterer ikke noe, når det gjelder NAV!) Dersom en er sykemeldt må en ha avklart dette med NAV og arbeidsgiver på forhånd! Beskjeden vi fikk ifjor var at en ikke normalt ikke fikk lov å være sykemeldt på denne turen, siden den ikke er arrangert/godkjent av Universitetsykehuset/NAV. Detter en privat arrangert (helse)tur.

 

054

Hver kveld vil det være minst en reiseleder som går ut å spiser ca. 19.30 Blir vi mange  deler vi  oss opp i flere grupper, ellers kan det bli litt lang tid å vente på å få mat. Her det meningen at alle som vil kan være med. Dette er selvsagt frivillig. Du kan gjerne spise med andre hvilken tid du selv ønsker å spise. Tanken er at en skal slippe å måtte spise alene! Maten på restaurantene er stort sett god, men kan variere både på smak og service. De fleste finner sin favoritt restaurant mens de er der. Vær obs å at kjøttet er godt stekt(spesielt kyllingen).  Normalt sett går det greit å spise det meste.  De fleste middagene koster fra  8 euro til 15 euro.(kinaresturanten fra 5 euro!) De nærmeste restaurantene ligger ca. 150-200 meter fra Ballesol. En kan også spise middag på Ballesol dersom en ønsker det, men må da bestille for en uke om gangen!

Enkle middager kan lages i leilighetene også. Det er to små plater med en liten kasserolle og en liten stekepanne. Det er lite kjøkkenutstyr til å lage mat med. Husk også på at en kan ta noe kjøkkenutstyr med selv, evt en kan få lånt noe av kjøkkenet eller hverandre.

Etter middag ca. kl. 21.30 vil det være flere kvelder der vi samles ute på fellesplassen og har ulike aktiviteter. Det kan være bingo,quiz,sang og ulike andre aktiviteter. Dette er selvsagt  også frivillig. Her er det fint at folk bidrar og kommer med ulike forslag til aktiviteter.

2- eller 3 kvelder blir det arrangert middag av Ballesol. En av kveldene sist var en vellykket  grillkveld. Siste kveld pleier vi også ha en felles middag .Disse middagene er frivillige og må betales til Ballesol.

To dager i uken er det stort marked i gaten utenfor hotellet. Her kan du få kjøpt det meste.

Hver søndag kan de som vil dra på gudstjeneste i Sjømannskirken på Solgården eller i Albir. En tar da taxi.

Vi pleier også gi et tilbud enkelte kvelder om turer til nabobyene Altea og Benidorm evt andre plasser.. Disse turene er ikke organiserte, men vi har felles avreise med taxi. En avtaler med hverandre, når en drar tilbake.

Vi kommer også til å gi et tilbud om en lengre fjelltur . Felles avreise med taxi.

Smiltur med Kjartan arrangerer opplevelsesturer. Turene koster litt- men det er flotte opplevelser i vente. Jeg har vært med på en god del av turene, og kan anbefale flere av turene. Gå gjerne inn på www.smiltur.no  og les mer om utfluktene og om Ballesol.  Turene er selvsagt frivillige!

Alle får mange tilbud om mye ,men en velger selv hva en vil være på.

Ferie syden++08 119

                                                                             

Hvem kan være med?

 • De aller fleste !
 • Alderen på senteret er beregnet på de som er +55. Folk som er under 55 kan absulutt være med, siden vi legger vekt på helse.
 • Du bør kunne greie deg selv fysisk sett og mentalt. Fysisk bør du som et minimum kunne gå minst 100 m med krykker. Trenger du hjelp til mye i hverdagen må du ha noen med som hjelper deg. Mentalt må du kunne ta imot beskjeder og hele tiden vite hvor du er. Greier du ikke det bør du ha noen med deg. Husk at en reise til utlandet kan også være krevende med mye nytt å forholde seg til. Dersom en har en hjelper med må denne personen også betale vanlig pris.
 • En har mulighet til å leie elektrisk rullestol/kjøretøy

Vi reiser som en gruppe.  I en gruppe er vi avhengig av hverandre for at det skal bli en trivelig tur. Det å ha en positiv innstilling har mye å si for en vellykket tur!

Selv om vi reiser som gruppe vil du mesteparten av tiden ha en individuell frihet til å gjøre hva du vil.

Undertegnende vil være med på hele reisen og selvsagt kunne hjelpe til med mange ting. Er du i tvil om du kan være med så er det bare å ta kontakt.

Frokosten er en helt grei bufe med det meste en normal god frokost pleier å ha.

De er begrenset med antall plasser. De som melder seg på først ,har også førsteretten til å velge hvilken type rom en vil ligge på. Turen fylles opp etter hvert som en melder seg på. Du er registrert som endelig påmeldt ,når du har betalt depositumet på kr. 2500-

Fysioterapeut S. Eskeland er hovedreiseleder under hele oppholdet. Fysioterapeut Inger Norland og sykepleier Leif Kongestøl vil også være reiselederere  under oppholdet.

Vi satser på at dette skal være en trygg og enkel måte for deg å reise på tur på, ifra du reiser hjemmefra til du er tilbake. Helse, trygghet, sol, fellesskap og gode opplevelser ønsker vi skal være sentralt på turen.

Påmelding helst  innen 01.06. Begrenset antall plasser. Første mann til mølla… Det er bestilt 40 flybilletter.Det er per dags dato 29.03.2016 ingen ledige plasser. Kun venteliste.

NB! Vil du være med bør du være rask med å melde deg på! Det er allerede mange som har sagt de vil være med!

                

Altea   Ferie syden++08 100

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon.  Gå gjerne inn på

www.fysioeskeland.no her vil jeg  oppdatere etter hvert.

 

Påmelding til  Sveinung Eskeland .tlf.90620430fotoCostaBlanca60G

Evt.  E-post    sveinung.eskeland@gmail.com

Eller skriftlig  Sveinung Eskeland,Skeishagen 67,5470 Rosendal

Medlem i Reisegarantifondet (godkjent av myndighetene til å arrangere pakketurer til utlandet og garanterer at du får pengene tilbake ved evt konkurs hos undertegnende.

2011-07-08 011

Priser for turen:

 1. Enmannsrom for en person -for hageutsikt.13900.
 2. Enmannsrom kr. 14400 mot stranden.
 3. Hotellrom for 2 personer 14300 per person    Få rom.
 4. Leilighet 2.personer soverom      kr. 13900 per person  Ekstra seng ca.1100kr(550)

Denne prisen er inkludert frokost. Uten frokost er det ca 1000 kr. billigere for de som bor i leilighet.

For de som bor på hotell er det ca 700kr. billigere dersom en ikke er med på felles frokosten.

Jeg har lagt frokosten inn i prisen først og fremst for at de fleste har villet hatt den. Dette er også et viktig felles arena der vi får og kan gi informasjon. Ved frokosten gir vi all informasjonen videre til Ballesol dersom det er noen mangler.

Dessverre er prisen steget. Først og fremst er det på grunn av at euroen er blitt mye dyrere. Den har steget fra 7.35 første gang vi drog til at den har enkelte perioder har nærmet seg 10 kroner. Flyreisen er litt dyrere i år. Vi reiser med SAS. som i utgangspunktet har svært gunstige tider for oss i år å dra på. Avreise kl.15.30. og kl.11.00.Midt i blinken for oss ,men det koster litt mer enn om vi hadde tatt fly på ugunstige tider som innbærer nattevåk og/eller skifte av fly. Overnatting og frokost har steget litt hvert år ,men her er det først og fremst euroen som har gjort overnattingen mye dyrere i år. Jeg kunne  arrangert en  billigere tur, men da hadde kvaliteten sunket kraftig. Mange hadde nok blitt misfornøyde med andre ting ,som at en var måtte ligge flere på rommet,langt fra stranden,ikke turterreng ,ikke fysioterapi osv.

Dersom du sammenlikner prisen med andre tilsvarende reiser i området, ligger vår pris en god del under del andre!

Prisen kan forandres dersom euroen forandrer seg mye. Dersom den stiger mye kan det bli litt dyrere. Turen kan også bli billigere dersom euroen synker mye. Da betaler jeg i tilfelle fellesmiddager evt betale dere tilbake.

Jeg anbefaler de som er to(par) å ha leilighet. De som ikke pleier å sove i sammen ,anbefaler jeg enerom på hotell. (Det er kort vei mellom rommene  for å besøke hverandre.) En velger selvsagt selv hva en vil!

Alle prisene er per person!

Prisen inkludere buss(Tide) fra Rosendal til Flesland.  Fly fra Bergen til Allicante. Buss med guide fra Allicante til Ballesol. Hjem igjen tar vi også turbuss. Overnatting i 14 dager med frokost. Hotellrommene har normalt daglig rengjøring. Leilighetene har normalt rengjøring 5-6ganger .  Prisen inkludere reiseleder Sveinung Eskeland og  Inger Norland  og Leif Kongestøl

Jeg må betale depositum  til  flyselskapet  og hotellet. Jeg må derfor ta inn et depositum på kr. 2500. per. stk.   Resten av summen (minus 2500 kr.)må betales innen ca.35 dager før avreise. Dvs rundt 01.08.2016

Ballesol har en del ekstratjenester som de tar betaling for. Du kan leie safe, bestille klesvask ,ekstra seng i stua(ca 10 euro per natt).

Reisen hjem er blir med SAS sitt direktefly  fra Allicante til Bergen som går ca.11.00  fra Allicante. Vi lander ca. 14.40. Turbuss fra Bergen til Kvinnherad.

2011-07-08 001

 Evaluering fra  andre turer!

Vi har hatt fire turer før. Først en prøvetur i 2011 med 14 stk og så 34 stk. i 2012. 39 stk i 2013 og 41 stk i 2014. Hovedresponsen er at folk er veldig fornøyde med totalopplevelsen av hele helseturen/ferieturen. Reisen  oppleves  enkelt  med buss fra hjemplassen og trygt for de som trenger hjelp med innsjekking  og andre ting. Ballesol som er vårt overnattingssted  er det mest pluss og noen minus med. Pluss: fine rom, stille plass, flott beliggenhet i forhold til strand og turmuligheter ,leger-sykepleiere og norske fysioterapisenter, flere skandinavisk talende personell og hyggelig personell.  Minus: En del kan mangle på rommene ved ankomst(de fleste ting ble ordnet de første døgnene)  Dårlig med kjøkkenutstyr.(En kan som regel få låne litt utstyr). En del ting som koster ekstra! Høy pris på lege og sykepleietjenester(du får riktig nok pengene igjen på forsikringen).

Generelt kan en si at veldig mye bra med Ballesol, men de er nok ikke like drevne  med hotelldrift som med sykehjemsdrift .Dette har kommet seg for hvert år vi er der. Sist vi var der fungerte det meste. Hjertet til direktøren og de som arbeider der, er at de virkelig ønsker at vi  alle skal ha det trygt og godt hos de .De setter stor pris på oss fra Kvinnherad som gruppe.

Opplegget med fysioterapigrupper ,turer og behandlinger med norsk fysioterapeut er folk veldig godt fornøyd med.

Smiltur: Stort sett  positive tilbakemeldinger,men opplevelsene på de ulike turene kan variere hos hver enkelt person som er med.

En får også positive tilbakemeldinger på at en har lokale reiseledere som er med på hele reisen.

2012-09-15 005

AVBESTILLING

Avbestillinggebyr etter en har betalt inn depositum er på .kr.2500. Dersom en selv får en annen til å dra er avbestillingsgebyret kr.1000. Dette gjelder frem til 05.08.Dette er litt høyere enn hos store reiseselskap. Dette er for  at det fører ofte med seg mye ekstra utgifter og ekstra arbeid med å ordne avbestillinger. Som et lite lokalt reiseselskap , kan det være vanskelig å få noen nye til å reise etter å ha bestilt fly og hotellrom.

Ved avbestilling fra og med den 06.08  eller ved utelatt fremmøte gis det ingen refusjon dersom en ikke får inn en annen som kan reise. Kommer det med en annen blir gebyret 2500. Disse reglene er laget i samråd med reiseforsikring selskap. Grunnen er at jeg må betale flybillettene ,hotell og buss uansett .Dette er betalt eller avtalt  på forhånd til avtalte priser. Da er det ikke rett at reiseselskapet(jeg) taper på at folk ikke reiser. De som har legeerklæring får igjen beløpet på reiseforsikringen. Dette har forsikringsselskap(sparebanken1) bekreftet  til meg. Nb! Alle må ha reiseforsikring med engang dere har meldt dere på.  Jeg anbefaler helårsforsikring. Reiseforsikringen brukes også  dersom en blir sjuk på forhånd. En må da ha lege erklæring.

Med vennlig hilsen Sveinung Eskeland

 

 

 

 

 

 

 

Påmelding Ballesol  2016

Jeg ønsker å melde meg på  helsereise til Ballesol 10.09.2016-24.09.2016 og er kjent med alle opplysninger  om turen vedrørende pris og innhold

Husk å skrive alle navn du har på passet.

Skriv tydelig!

Navn :

Adresse:

Tlf.Mobil.

Evt e-post.

Romtype . (sett ring rundt ,dersom flere ønsker –merk med 1 og 2.

singel hotell  vendt mot stranden . singel  hotell mot hagen.      , dobbel hotell (få rom)

leilighet 1.soverom dobbel  evt Leilighet 2 rom(få rom evt).

Ekstra seng i stua. ( 1200kr. ekstra)

Andre opplysninger om rom  eller andre ønsker vedrørende Ballesol.

 

Ønsker å leie rullestol/scooter:

 

 Fysioterapi. Ønsker du individuell fysioterapi.  Skriv hvor mange ganger, Diagnose og alder.

 

Påmelding til Ingers gruppe(max 10 stk):

Spesielle behov/opplysninger vi  som arrangere trenger å vite om. (f.eks behov for rullestol på flyplassen .Det er langt å gå på flyplassen i Allicante.): Matallergier osv.:

 

Leveres/sendes til Sveinung Eskeland, Skeishagen 67,5470 Rosendal. Tlf 90620430 evt. e-post:sveinung.eskeland@gmail.com

NB! Viktig at alle sender/levere denne lappen  ferdig utfylt  til meg!