Litt om meg

Jeg er utdannet Fysioterapeut på Fysioterapiskolen i Bergen 88-91 og har arbeidet med klinisk fysioterapi mesteparten av tiden etter utdanning. Jeg har mange ulike kurs innenfor videreutdanning i fysioterapi. I utgangspunktet skal jeg være en fysioterapeut som skal kunne litt om alt innenfor fysioterapi.
Idrettsskader og øvelser/trening er ett emne jeg alltid har hatt litt ekstra kunnskap om.

Arbeidsted:  Rosendalstunet,Nesvegen 51. 5470 Rosendalsvegen.   tlf. 90620430.

Timebestilling: Kontakt Fysioterapeut Sveinung Eskeland på tlf. 90620430    evt send melding på samme nr. Vennligst send meldingen i arbeidstiden! Jeg har ikke med med meg timeavtale programmet hjem. En kan også nå meg på e-post: sveinung.eskeland@gmail.com

NB! Du trenger ikke lenger å gå til lege for å få henvisning!

Grupper.: Jeg gir tilbud om øvelser i grupper på Rosendal Trimsenter  mandag, onsdag og fredag fra kl. 11.00-12.00 og 12.00 til 13.00. Her får du veiledet trening som er tilpasset din diagnose/funksjon. Vi har ulike apparater til rådighet. Midt i timen har vi felles øvelser som jeg leder. Gode øvelser for hele kroppen. I slutten av timen har vi bevegelighets trening  eller avspenning. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Alle som skal være med i en gruppe må en individuell undersøkelse hos Fysioterapeut Sveinung Eskeland først.

Sutalause Turar 2018

Fra Kvinnherad til Ballesol i Spania 08.09.18 – 24.09.18

Sydentur med sol, varme, trim for alle, vennskap, trygghet og hyggekvelder. En ferietur med mening!

Drømmer du om sol og varme. Nå har du sjansen. Vi drar til Ballesol som er et senior ressort senter. Vi har leiligheter og enkeltrom til disposisjon.

Litt om Ballesol:

 • Leger og sykepleiere på senteret som kan tilkalles ved behov.
 • Stort anlegg med leiligheter og hotellrom. En bakre del av senteret er også sykehjem.
 • Ligger 150 meter fra stranden i Cala Finestrat
 • Takterrasse med solsenger og basseng med solsenger
 • Alle rom tilrettelagt for funksjonshemmede
 • Som regel er det skandinavisktalende personal på stedet.
 • Leiligheter er utstyrt med minikjøkken, soverom, stue, balkong og bad.
 • Fine enmannsrom på hotellet med utsikt mot stranden eller mot hagen(ettermiddagssol), mikrobølgeovn på alle rom
 • Aircondition
 • Flott turterreng for alle
 • Wifi på fellesområder.
 • Flotte fellesarealer der vi stort sett er alene!
 • Tv med en masse spanske kanaler!

 

 

 

Hver formiddag: Felles trim som passer for alle ledet av fysioterapeut S. Eskeland

Etterpå er tur i nydelig turterreng bak Ballesol. Ulike grupper etter den form du er i.

Hver kveld vil det være noen som går ut å spise ca. 19.00. Blir vi mange deler vi oss opp i flere grupper. Her det meningen at alle som vil kan være med. Dette er selvsagt frivillig. Du kan gjerne spise med andre hvilken tid du selv ønsker å spise.  Maten på restaurantene er stort sett god, men kan variere både på smak og service. De fleste finner sin favoritt restaurant mens de er der.

De fleste middagene koster fra 5 euro til 15 euro. (kinarestauranten fra 5 euro!) De nærmeste restaurantene ligger ca. 150-200 meter fra Ballesol.

Enkle middager kan lages i leilighetene også. Det er to små plater med en liten kasserolle og en liten stekepanne. Det er lite kjøkkenutstyr til å lage mat med. Noe ekstra kjøkken utstyr har jeg kjøpt inn. En kan også ta med seg noe utstyr dersom en har tenkt å lage mye mat selv.

Etter middag, ca. kl. 21.30, vil det være mange kvelder der vi samles ute på en fellesplass og har ulike aktiviteter. Det kan være bingo, quiz, allsang, enkelt spansk kurs, opplesning, lokal historie. Dette er selvsagt også frivillig. Her er det fint at folk bidrar og kommer med ulike forslag til aktiviteter.

2-3 kvelder blir det arrangert middag av Ballesol. I 2016 hadde vi en enkel felles buffe første og siste dag. Flere av kvelden hadde vi live musikk. Første kvelden er inkludert i prisen. De andre kveldene må betales i resepsjonen.

To dager i uken (tirsdag og lørdag) er det stort marked i gaten utenfor hotellet. Her kan du få kjøpt det meste.

 

Hver søndag kan de som vil dra på gudstjeneste i Sjømannskirken på Solgården. En tar da taxi selv.

Vi pleier også å gi et tilbud enkelte kvelder om turer til nabobyene Altea og evt andre plasser.. Disse turene er ikke organiserte, men vi har felles avreise med taxi. En avtaler med hverandre, når en drar tilbake.

Vi arrangerer normalt sett en opplevelsestur med buss.

Vi kommer også til å gi et tilbud om en lengre fjelltur. Felles avreise med taxi.

Alle får mange tilbud om mye, men en velger selv hva en vil være på.

Gualdelest

                                                                             

Hvem kan være med?

 • De aller fleste som er voksne.
 • Du må kunne greie deg selv fysisk sett og mentalt. Fysisk bør du som et minimum kunne gå minst 100 m med krykker. Du må kunne komme deg greit inn og ut av buss og fly. Trenger du hjelp i hverdagen må du ha noen med som hjelper deg. Mentalt må du kunne ta imot beskjeder og hele tiden vite hvor du er. Greier du ikke det, må du ha noen med deg. Husk at en reise til utlandet kan også være krevende med mye nytt å forholde seg til. Dersom en har en hjelper med, må denne personen også betale vanlig pris.
 • En har mulighet til å leie elektrisk rullestol/kjøretøy

Vi reiser som en gruppe.  I en gruppe er vi avhengig av hverandre for at det skal bli en trivelig tur. Det å ha en positiv innstilling har mye å si for en vellykket tur! De 6 andre turene vi har hatt, har alle vært svært positive. Det har vært nøkkelen til at folk har gitt gode tilbakemeldinger på turene.

Selv om vi reiser som gruppe vil du mesteparten av tiden ha en individuell frihet til å gjøre hva du vil.

Er du i tvil om du kan være med så er det bare å ta kontakt.

Frokosten er en helt grei buffe med det meste en normal god frokost pleier å ha. I 2017 var vi svært fornøyde med frokosten.

De er begrenset med antall plasser. De som melder seg på først, har også førsteretten til å velge hvilken type rom en vil ligge på. Turen fylles opp etter hvert som en melder seg på. Du er registrert som endelig påmeldt, når du har betalt depositumet på kr. 2500-

Fysioterapeut Sveinung Eskeland og sykepleier Inger Eskeland er reiseledere på hele turen.
Vi satser på at dette skal være en trygg og enkel måte for deg å reise på tur på, i fra du reiser hjemmefra til du er tilbake. Helse, trygghet, sol, fellesskap og gode opplevelser ønsker vi skal være sentralt på turen. Kort og godt håper vi på det skal være en sutalaus tur! Uforventet ting kan skje, men vi har et godt apparat rundt oss som hjelper oss når ting evt skjer.

Påmelding helst innen 01.03.2018.Gjerne så fort som mulig. Begrenset antall plasser(40stk). Første mann til mølla. Økt pris etter 01.03.2018, og enda mer etter 01.05.2018.

NB! Vil du være med bør du være rask med å melde deg på! Det er allerede folk som har sagt de vil være med!

                

Trykk HER for kontaktinformasjon.

Stranden ,Ballesol og noe av turområdet bak!

Priser for turen ,16 dager.

Enmannsrom hotell for en person kr. 14800 mot hagen uten frokost, kr. 15800,- med frokost

 1. Enmannsrom med utsikt mot stranden kr.15300 uten frokost,  kr.16300 med frokost

Hotellrom(to rom) for 2 personer  kr. 16300 per person(utsikt),15800 (mot skog eller hage)

 1. personer   1. soverom  kr. 15800 per person (utsikt mot skogen, noen ser sjøen) inkl. frokost. Kr.14800 uten frokost. Ekstra seng ca.1100kr (550)

NB! Etter 01.03 øker prisen med 500 kr. Etter 01.05 øker prisen med kr. 1000.

Prisen i år måtte dessverre økes pga av at vi må betale for 2 netter ekstra på hotellet + vanlig prisstigning på hotellet. I tillegg ble flybillettene nesten 30% dyrere i år. Euroen er også en del høyere for tiden. Jeg har prøvd å skjært ned andre plasser, slik at turen per natt er faktisk billigere i år enn i fjor.

Jeg anbefaler folk å ha frokost. De aller fleste har hatt frokost på de andre turene. Dette er også en viktig felles arena, der vi får og kan gi informasjon. Ved frokosten gir vi også informasjon videre til Ballesol. Frokosten i 2017 fikk mange gode ord.

Bussen vil gå lørdag formiddag fra Husnes (evt Halsnøy) til Bergen. Vi reiser med Norwegian. Avreise kl.15.50. fra Bergen lørdag 08.09. og kl.15.30 fra Alicante mandag 24.09. Tidene er midt i blinken for oss. Alle andre flyreiser jeg har sett på går ut over nattesøvnen en av veiene, eller er mye dyrere. Jeg har prioritert å ha 2 dager ekstra istedenfor å reise midt på natten eller til en pris så var mye høyere.

Prisen kan forandre seg litt dersom euroen forandrer seg mye!

Jeg anbefaler de som er to(par) å ha leilighet. De som ikke pleier å sove i sammen, anbefaler jeg enerom på hotell (Det er kort vei mellom rommene for å besøke hverandre.). En velger selvsagt selv hva en vil! Erfaringsmessig har de fleste som ikke deler rom i hverdagen slitt etter en stund.

Alle prisene er per person!

Prisen inkludere buss fra Rosendal til Flesland, tur-retur.  Fly fra Bergen til Allicante, tur- retur.. Buss fra Allicante til Ballesol tur-retur.. Overnatting i 16 dager med frokost, evt uten. I fjor hadde vi daglig rengjøring både på hotellrom og leiligheter. Prisen inkludere reiseleder Sveinung Eskeland og Inger Eskeland. Inkludert er også felles trim, turer og ulike arrangement på kveldstid og dagtid.

Jeg må betale depositum til flyselskapet og hotellet. Jeg må derfor ta inn et depositum på kr. 2500. per. stk. faktura blir sendt ut i februar/mars.  Resten av summen (minus 2500 kr.) må betales innen ca.35 dager før avreise. Dvs rundt 04.08.2018

Ballesol har en del ekstra tjenester som de tar betaling for. Du kan leie safe, bestille klesvask, ekstra seng i stuen (ca.10 euro per natt).

Reisen hjem blir med Norwegian sitt direktefly fra Allicante til Bergen som går ca.15.30 fra Allicante. Turbuss fra Bergen til Kvinnherad. Vi er hjemme litt sent på kvelden -litt avhengig av hvilken ferje vi når (tipper rundt kl. 23.00)

Siden vi reiser med Norwegian i år kan vi ha med 2 kolli a 20 kg og en håndbagasje på 10kg. Til sammen 50 kg. Det skal holde. Husk bare på at en ikke kan ha mer enn 20 kg i en kolli.

Det er bestilt og betalt depositum for 40stk. Max antall er 40 stk.

Evaluering fra andre turer!

Vi har hatt 6 turer før. Først en prøvetur i 2011 med 14stk og så 34 stk. i 2012. 39 stk i 2013, 41stk i 2014 , 38 i 2016. og 45stk i 2017 Hoved responsen er at folk er veldig fornøyde med totalopplevelsen av hele turen. Reisen oppleves “sutalaust” med at alt er ordnet med reisen og overnatting. Folk opplever det trygt. En får hjelp dersom en har behov for det.

Noe venting kan av og til oppstå. Det kan være venting på rullestol, bagasje eller at bussen kommer på “spansk tid”!

Ballesol som er vårt overnattingssted er det mest pluss og noen minus med. Pluss: fine rom, mange gode fellesplasser, stille plass, flott beliggenhet i forhold til strand, svært gode turmuligheter, leger-sykepleiere, ofte er det skandinavisk talende personell.  Minus: Noen ganger har det vært noen mangler når vi har kommet eller som oppstår underveis, men det meste har blitt ordnet ganske fort. Noen nye minus dukker alltid opp. En ting som var bra i fjor er nødvendigvis ikke like bra neste år!

En får også positive tilbakemeldinger på at en har helsepersonell som reiseledere fra Kvinnherad som er med på hele reisen.

Folk er godt fornøyde med et vekslende program som gjør at en opplever at ferieturen blir innholdsrik.

AVBESTILLING

Avbestillingsgebyr etter en har betalt inn depositum er på.kr.2500.  Dette gjelder frem til 04.08

Ved avbestilling fra og med den 05.08 eller ved utelatt fremmøte gis det ingen refusjon dersom en selv ikke får inn en annen som kan reise. Kommer det med en annen blir gebyret 2500. Disse reglene er laget i samråd med reiseforsikring selskap. Grunnen er at jeg må betale flybillettene, hotell og buss uansett. Dette er betalt eller avtalt på forhånd til avtalte priser. De som har legeerklæring får igjen beløpet på reiseforsikringen. Dette har forsikringsselskap(sparebanken1) bekreftet til meg. Nb! Alle må ha reiseforsikring med engang dere har meldt dere på.  Jeg anbefaler helårsforsikring. Reiseforsikringen brukes også dersom en blir syk på forhånd. En må da ha legeerklæring.

Linker til video som er tatt opp 2017:

https://youtu.be/zG8odK5ENzE      
https://youtu.be/5Q2-v2if8J0                  

 

Trykk HER for å melde deg på turen til Ballesol 2018.

Kontaktinformasjon trykk HER